Trening…mentalt og fysisk

Ut av KOMFORTSONEN, bokstavelig talt.

Okey, her kommer det: jeg har begynt å trene!!!
Jeg, som elsker å være i sofaen og kose meg når jeg har fri. Min komfortsone er inne, hjemme, så trygt og godt. Trodde jeg …. helt til en søndag for tre uker siden, da dukket det opp en melding på fb: noen som vil bli med på KK mila i september?
Første tanken min var, det skal jeg iallefall ikke!

Mens jeg lå og sløvet som husets katt, dukket en annen tanke opp ,- Vent litt, du er jo utdannet coach og jobber med å motivere og inspirere andre. Hva med å coache deg selv på det du strever mest med i livet? Helsa di er jo ikke på topp, migrene, svak nakke og skuldre pga 29 år som frisør, kanskje det er på tide å jobbe aktivt selv for å få en bedre livskvalitet ?
Hmm dette var en interesant vinkling for meg, jeg bestemte meg for å være min egen coachingkunde og testperson; klarer jeg dette, ja da klarer jeg alt!

Resolutt gikk jeg til verks: svarte på meldingen om at jeg er med på KK mila. Nå kan du ikke snu min venn tenkte jeg, etter å ha trykket på send.

Så kom tankene, overbevisningene mine som er fastgrodd i hjernebarken min etter mange år med stadig gjentagelser; Hilde du er jo en Livsnyter med stor L, du ELSKER jo å røyke og drikke bobler, du synes jo at det er kult å være totalt uten trening og i tillegg så skryter du av det. Disse overbevisningene kunne jeg snu med å ta en Ole Brum : ja takk begge deler. Jeg kan og vil fremdeles være en livsnyter, og nyter nok livet faktisk mer med å trene også. Yte for å nyte, skulle bli mitt nye motto!! Røyke mindre og drikke mindre var også en tanke jeg ble venn med, så dette var jo enkelt …

Helt til de siste overbevisningene slo inn i hodet og kroppen: Du er jo SÅÅÅÅ utrent og tåler jo ingenting, du er jo ei pingle som ikke orker å presse deg fysisk, du har jo prøvd å trene før og du så hvordan det gikk: Sofastøttemedlem på ulike treningsenter i byen, de fleste faktisk!

IMG_1566Disse overbevisningene var ikke så greie å få utav systemet, og mistet litt motet av mine egne tanker og toppet det med en ekstra unødvendig tanke: de andre du skal løpe med er nok MYYYYE sprekere enn deg. Det var toppen på kransekaka! Du kan jo trekke deg hvisket en stemme inni meg, den stemmen har en tendens til å dukke opp i tide og utide og mase til den får viljen sin.

Men ikke denne gangen; jeg var jo blitt mitt eget coachingprosjekt!!! Jeg ble enig med meg selv at avgjørelsen var tatt og bare det i seg selv var supert ! Strålende fornøyd med bestemmelsen og meg selv, fikk jeg faktisk energi av å tenke på hvor utfordrende kunde jeg hadde fått;-)

Lurer du på hva som skjer i neste innlegg når jeg har privat time med Mika Nurmi fra RÅKRAFT, følg med i neste etappe:-)

Varm klem fra Hilde<3

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s