Kraftverk, en liten energi inspirasjon…

Hei:-)

Har du hatt en fin pinsehelg?
En miniferie hvor du har hentet kjærkommen energi og fått ladet godt opp?

Eller har du fått ladet opp for lite og skulle ønske at du kunne hatt mer energi til å gyve løs på en ny arbeidsuke?

I hele mitt voksne liv har jeg strevd med å få nok energi. Det er min «hellige Gral», drømmen om å ha energi i bøtter og spann slik at jeg kan få utrettet masse, være tilstede for andre og nyte livet samtidig. Men hvordan får en til det da?

Dette er et stadig tilbakevendende spørsmål for mitt vedkommende, spesielt når jeg sammenligner med meg med min fantastiske energibunt: Min handyman som bestandig er glad og fornøyd. Det er som å leve med en «Duracell kanin», hans batterier varte så mye lengre enn mine…
Hvordan får han det til og hvilken strømleverandør har han egentlig?
IMG_4347

Og JA, jeg har gått i fellen å sammenligne «kraftselskapet» mitt opp mot hans, i flere år har jeg vært misfornøyd med kraftl
everansen hos meg. Det å klage på svak strøm, lavspenthet og brudd på kraftledningene har fungert dårlig. Da er det å bare å gi seg over, legge seg til «lading».

Min handyman´s kraftselskap derimot er motsatt av mitt, det har en jevn flyt av etterspørsel og tilbud hos han. Energisk og kraftfull møter han livet, hvile er synonymt med arbeid for han, være i knitrende aktivitet. Det er som han har inngått en spesialavtale om eget «strømaggregat». Hvor han har installert det, er meg en gåte.

Så jeg byttet kraftselskap, jeg ville ha de som kunne servere meg energi i rikt monn, slik at jeg  også kunne være en energisk «Duracell kanin» Det nye energiselskapet jeg ble kunde i het «Flink pike A/S», med slogan: «Bånn spiker, non stop»!

Det firmaet ledet meg rett til kortslutning! Kan absolutt ikke anbefales.

Fordelen med å være uvirksom, ligge til tvangslading er at en får god tid til å tenke:
HVA er det som tapper oss for energi, egentlig?

Jeg kom fram til mine tappere. De som stjeler energi uten min viten og vilje. Her er noen av energityvene, kan være at du også har hatt besøk av noen disse eller kjennethiefr noen som har det.
For ordens skyld la oss se litt på dem :

ENERGITYV 1: Tussi-mennesker.

Du vet disse menneskene som bestandig har en regnværsky over seg, slik som Tussi fra Hundremeterskogen. Disse menneskene har en tendens til å se på livet i ulike grånyanser, fra lysegrått til mørk tordengrått.
Det er tungt å være  for lenge sammen med Tussi-mennesker, de gir  sjelden solskinn eller ser lyspunkter på sin vei. Fokuset deres er å klage på det meste.

Hvis du har hørt klagesangen ofte nok, så kan du den utenat. Du vet at for hver positiv ting du sier, så er det et problem med det også…

Det er krevende å være sammen med Tussier, prøve å fjerne den regnværstunge skyen som truer med å bryte ut i lyn og torden når som helst, hvor som helst.

Etter slike møter er jeg rimelig «lavspent» og jammen meg har det plantet seg en minisky over mitt eget hode også. Tungsinnet er smittefarlig.

Hva kan vi gjøre i slike stunder?

For det første, ikke låne øret og hjertet for mye til alle gråtonene hos vedkommende.

Er det reelle problemer som de virkelig vil gjøre noe med, tar de i mot ditt synspunkt, evt råd eller løsninger. Tussi-mennesker VIL gjerne ha gråskjær over livet sitt, det er en grunn for at den ekte Tussi aldri har fått sol over hodet, rettet seg opp i kroppen og spent opp ørene… La dem få ta ansvar, lytt gjerne men ikke overta det som er deres. Det høres kanskje brutalt ut, men vi hjelper ingen hvis vi drukner med dem.

ENERGITYV 2: Mobil, Mac/PC, tv, pad osv

Enten jeg vil eller ei, så må jeg innrømme avhengigheten til min iPhone, såkalt Smart telefon . Den er så smart at den lurer fra meg tid…Jeg bruker for mye energi og kostbar tid på denne vidunderlige oppfinnelsen,oppdatere meg på livet liksom. Den tapper både meg og seg selv for batterier. Forskjellen er at jeg sørger for å lade opp mobilen min når den varsler om bare 10% igjen, viktig er den for meg. Noen ganger får jeg ikke ladet opp med engang og da bygger stresset seg opp i meg, når den teller ned prosentsatsen , før den truer med å gå helt i svart.

Det er et paradoks at vi forteller andre med stress i stemmen og litt villskap i blikket: Kan ikke snakke nå, går snart tom for strøm! Eller: har du tilfeldigvis en lader så jeg kan lade opp mobilen min??? Panikken for å miste strøm på det som er blitt livet vårt, lyser som en varsellampe. Tenk om vi kunne vært like i varetakende med oss selv og sagt til oss selv: – “Hilde, nå må du lade deg opp igjen, du er faretruende nær ved å bli utladet. Nå er du på spareblussmodus.”

Gi deg selv energi FØR du går helt tom for strøm, du vet det tar kortere tid å komme seg opp igjen da…

Hva kan vi lære av våre såkalte Smart telefoner?

At vi har 100% energi, den skal holde hele dagen, være bevisste på at vi faktisk ER viktigere enn våre tekniske duppedingser. Kan vi la både oss selv og mobilene få hvile litt i løpet av dagene/kveldene?

Jeg tror vi er smartere enn våre tekniske duppedingser og saken er at når vi bruker den mens den lader seg opp, så tar det lengre tid å få den fulladet igjen. La den lade seg opp uten bruk, mens du selv sørger for et lite friminutt og to i hverdagen. Vær med deg selv som mobilen din: Skru av innimellom. Ta deg selv og ditt batteri like mye på alvor!IMG_4278

ENERGITYV 3: Tankene våre.

Har du noengang opplevt at du tenker og tenker og tenker, og til slutt tenker du så mye at du har mistet humør og handlekraft?

Det er rart hvordan vi kan la en bekymring, et problem la seg vokse og ta så stor plass inni oss. Vi tror at hvis vi tenker nok på det, så vil problemet løse seg med et poff!

Skjer det at alt vi tenker på bare løser seg i løse lufta av å tenke nok på dem? Det er utrolig hvor mye tankene våre kan vokse i dimensjoner og vi utvikler sirkeltanker. Jeg kaller dem det, for de har ingen vei ut. Det er som vi kjører i ring fortere og fortere. Vi ser ingen vei ut. Istedenfor kan det dukke opp nye tanker som henger seg på de første og alle er med i rundkjøringen. Vi blir svimle, mister retningssans og får tunnelsyn av å spinne rundt slik.

Hvordan kan vi finne veien ut da?

Hva kan vi gjøre med slike tanker som stadig sirkler oss inn?

STOPP!

Stopp og la hodet få hvile, det ryker damp av det. Kjøl ned topplokket med å trå på bremsen.

I trafikken har vi et tydelig stoppskilt, som bilist er du pliktet til å overholde STOPP skiltet, det kan være trafikkfarlig å la være…for andre og deg selv…

Det kan være helsefarlig å ikke stoppe tankekjøret også.

Det er få ting som kan tappe oss mer for energi enn uløste tanker. Stopp og fyll på energitanken med å gjøre noe som krever at hjernen får noe å bryne seg på. Hjernen vår er litt rar slik, den trenger noe å jobbe med.

Selv bruker jeg kryssord som avleder for de energitappende tankene mine, det hjelper for da MÅ jeg konsentrere meg om noe annet, som jeg mestrer. Å mestre er superviktig i slike tilfeller, eller så gir jeg opp med nok en følelse av utilstrekkelighet. Så jeg sørger for at på mine kryssord oppgaver står det alltid: LETT, ENKLE nøtter, eller JUNIOR 😉

Det som er så fint med dette : det er ikke plass til to ulike tanker i hodet på en gang, så etter en stund har jeg mer energi, ser klarere på saken og har mer krefter til å gjøre noe konkret med tankene som plaget meg.

Det kan også være lurt å stille seg spørsmål som: KAN jeg gjøre noe med det?
VIL jeg gjøre noe med det?

Hvis svaret er nei, hvorfor tenke på det da?

Hvis svaret er ja, er det enklere å tenke konkret og løsningsorientert når en har krefter og er opplagt.

Andre tips til å få energi er å LE, TØYS og TULL littegranne:-)

Sett på musikk som får deg til å ville synge med, danse litt, være litt løssluppen. Skru opp volumet på bånn spiker og SYYYYNG! For oss i firerbanden funker Bohemean rapsody alltid . Den går fra tung, melankolsk til en leken og rocka stemning. Prøv den, det funker! Spesielt luftgitarsoloen er en energibombe uten like.

Gled andre! Ikke fordi du MÅ, men fordi du har lyst:-) Det er energi givende å gjøre noe uventet for andre. Det trenger ikke være noe stort. Om det er lite for deg så kan det være stort for mottakeren.

Vær ute i naturen, den krever ingenting av deg, den bare gir. Har du lagt merke til hvor dirrende grønt det er i år? Nesten elektrisk, synes jeg. Snus inn duften av sommer og nyt.IMG_7599

Til slutt:
La være å sammenligne deg med andre.

Da jeg sluttet å sammenligne meg med min handyman´s energiselskap, sparte jeg jammen meg tid og krefter der også;-) Endelig har jeg akseptert at han har et større kraftverk enn meg, noe som er bra. Da kan jeg låne litt av hans energi siden han har så mye. Forresten, er det så galt at noen har mer energi enn andre?

Energiske og fornøyde folk smitter positivt, de får mye gjort og med glede, og noen må gjøre mindre for å kunne beundre dem;-)

Ps: gjør jeg alt dette selv til enhver tid? Jeg øver, øver og øver…

Ha en fin kveld og takk for at du tok deg tid til å lese<3

Klem fra Hilde, personlig veileder med Skråblikk på livet 🙂

8 thoughts on “Kraftverk, en liten energi inspirasjon…

  1. Så godt skrevet Hilde😀Fikk le litt, ser for meg deg hengende i et tau etter han Duracell typen du bor med 🤗, slipp tauet og sakk farten !!!

    Like

  2. Du, altså. Skrivingen din er i alle fall inspirerende og full av kraft. Kraftverket mitt er konkurs. Er på leting etter et nytt… mens tiden flyr, koser jeg meg med Diva på divanen. For hund har virkelig et fantastisk, pålitelig og stabilt kraftverk. Og blid hele tiden. Livet er urettferdig, gitt! 💋🐩🎼

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s